SlikaPrijedlozi odluka o donošenju dvaju Urbanističkih planova uređenja - "Milna: Mlin-Gomilica" i "Milna:Jug", te problematika kupoprodaje nekretnine č.z. 2477 i 2475/1 na području milnarskog bivšeg "Češkog kampa", najznačajnije su točke dnevnog reda šeste sjednice Općinskog vijeća Općine Milna, sazvane za ponedjeljak, 4. studenog 2013. godine u 17 sati, u milnarskoj općinskoj Vijećnici.

O navedenim UPU-ima, koje je, oba, izradio Arhitektonski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, proteklih godina, provelo se više postupaka javnih rasprava. O prijedlozima odluka o donošenju, vijećnici trebaju konačno odlučiti, nakon dobivene suglasnosti od strane Splitsko-dalmatinske županije o njihovoj usklađenosti sa županijskim Prostornim planom. Oba plana dostupna su na službenoj Internet stranici Općine Milna (www.opcinamilna.hr), u rubrici "Razvojni projekti" – "Javne rasprave i uvidi".

Točka dnevnog reda o problematici kupoprodaje čestica zemlje na području bivšeg "Češkog kampa", nastavak je rasprave sa sjednice Općinskog vijeća o toj temi, posebno održane sredinom proteklog mjeseca listopada. Na vijećnicima je odluka o prihvaćanju ili odbacivanju nagodbe, ponuđene od strane tvrtke "Hansen dalmatico", nakon pravomoćne presude Trgovačkog suda u Splitu u njezinu korist, kao tužitelja, kojom se Općini Milna nalaže isplata od ukupno 567.430,00 Eura i 738.204,30 kuna, s pripadajućim zateznim kamatama i troškovima parničnog postupka, a kao odšteta za otkazivanje kupoprodajnog ugovora. U nagodbi stoji kako bi "Hansen dalmatico" d.o.o. pristao otpisati iznos većine zateznih kamata, koje svakim danom rastu za 1.937,15 kuna, ukoliko bi Općina Milna pristala priznati vlasništvo nad spornom nekretninom naknadnom kupcu, tvrtki "Byron corporation", koja bi, potom, uplatila na općinski račun novac u iznosu sudski utvrđenog općinskog duga prema tvrtki "Hansen dalmatico", a koji „čeka“ na računu javnobilježničkog pologa. Dokument nagodbe dostupan je u prilogu članka.

Među ostalim su odlukama, o kojima bi vijećnici trebali raspraviti, dva pisma namjere, kojima dioničko društvo "Supetrus hoteli" izražava zanimanje za ulaganje na području sportsko-rekreacijske zone "Bregana", a Duško Čikara namjeru da kao suvlasnik, otkupi općinski dio vlasništva nad ruševnom zgradom, inače kulturnim dobrom, i pripadajućom česticom zemlje, u Bobovišćima.

Pred vijećnicima su i dvije odluke, na prijedlog "Vodovoda Brač" d.o.o., vezane uz usklađenje akata Jedinica lokalne samouprave s izmjenama i dopunama Zakona o vodama i Zakona o financiranju vodnog gospodarstva te rasprava o Polugodišnjem izvješću o izvršenju proračuna Općine Milna za 2013. godinu.

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.