Javna rasvjetaOdlukom od 4. listopada 2013. godine, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost odobrio je Općini Milna iznos od 948.060,00 kn za modernizaciju javne rasvjete, odnosno 60% od ukupne vrijednosti projekta od 1.568.226,25 kn. Ostatak sredstava, odnosno 40% investicije, osigurava se u općinskom proračunu.

Na natječaj Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, objavljenom u travnju 2013., prijavljeno je ukupno 167 projekata iz cijele Hrvatske, od kojih je prihvaćeno njih 93.

Projekt modernizacije javne rasvjete Općine Milna uključuje, uz mijenjanje postojećih i dotrajalih rasvjetnih stupova, promjenu svih rasvjetnih tijela na području naselja Milna, Bobovišće i Ložišće, koja ne zadovoljavaju propisane ekološke i energetske standarde. Cilj je u potpunosti riješiti problem svjetlosnog onečišćenja i smanjiti troškove potrošnje električne energije, a što će rezultirati povećanjem energetske učinkovitosti za oko 37,97%.

Elektroenergetski pregled s troškovnikom rekonstrukcije javne rasvjete, za Općinu Milna izradila je tvrtka "Hal-projekt" d.o.o. iz Bedekovčine.

Dokumentaciju o projektu moguće je preuzeti ovdje.

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.