NastupU petak, 11. listopada 2013. godine u 17.30 sati, ispred župne crkve Gospe od Blagovjesti, nastupit će mješoviti Akademski zbor Filozofskog fakulteta u Zagrebu "Concordia discors". Široj javnosti najpoznatiji su zahvaljujući sudjelovanju na natjecanju Hrvatske televizije "Do posljednjeg zbora" 2012. godine, na kojem su, u konkurenciji od 55 zborova, osvojili 3. mjesto. Međutim, osim toga, iako postoje tek 3 godine, zbor je svoju kvalitetu potvrdio i na ostalim, brojnim, domaćim i inozemnim natjecanjima. Tako je, između ostalog, u travnju ove godine, kao jedini hrvatski predstavnik, osvojio 3 zlatne plakete na festivalu "Venezia in musica – Concorso e Festival Corale Internazionale".

Članovi zbora potječu iz svih krajeva Hrvatske, uz gotovo petinu pjevača podrijetlom s Brača, te iz Bosne i Hercegovine.

Osim nastupa u Milni, kojim će se obilježiti kraj turističke sezone 2013., koncertna turneja "Concordia discors", pod sloganom "Napokon na Braču!", obuhvaća i nastupe u Supetru i Bolu, s raznolikim repertoarom na kojem su skladbe s područja sakralne glazbe, hrvatskih tradicionalnih i folklornih pjesama, različitih melosa te stranih, popularnih hitova.

Organizator koncerta u Milni je Centar za kulturu Milna, uz pokroviteljstvo Općine Milna i Splitsko-dalmatinske županije.

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.