MilnaLučka uprava Splitsko-dalmatinske županije objavila je 3. rujna 2013. godine natječaj za izvođenje radova na rekonstrukciji i dogradnji milnarske obale Racić, od novog pristana za katamarane prema središtu luke Milna, procijenjene vrijednosti od 8,2 milijuna kuna, bez PDV-a. Planirano trajanje radova je 210 dana, a rok za dostavu ponuda je 24. rujna 2013. godine.

Cjelovitu dokumentaciju o postupku javne nabave moguće je preuzeti ovdje.

Povod je izradi projekta, u dogovoru s Općinom Milna, nefunkcionalnost starog obalnog zida, s obzirom na eroziju uslijed dugotrajnog prometnog opterećenja teškim vozilima i postojeću dubinu od 0,8 metra.

Projektom je utvrđeno proširenje obale u duljini od 410 metara, za ukupno 5,5 metara. Time bi se, ispod novog zida, dobila dubina od 3 metra, pogodna za privez većih plovila te uzdužno parkiralište za osobna vozila i uređena šetnica sa zelenilom.

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.