Dug Općine Milna, utvrđen na iznos od 15 milijuna kuna, u petak, 22.04.2016. je prepolovljen!

Nakon godinu dana mučnih pregovora, konačno je realizirana sudska presuda iz 2010. godine, temeljem koje je dosuđeni kupac zemljišta "Češki kamp", tvrtka Byron Corporation iz Australije, uplatio u proračun Općine Milna iznos okruglo 951 tisuću EUR-a. U kunskoj protuvrijednosti prema srednjem tečaju HNB na današnji dan to iznosi oko 7 milijuna i 130 tisuća kuna, što je više od 2 trećine iznosa ovrhe, zbog koje je općinski račun pod blokadom od travnja 2014. godine.

Za sanaciju preostalog dijela ovrhe, sada u iznosu od 2 milijuna kuna, pokušat će se iznaći rješenje uz potporu nadležnih državnih i bankarskih institucija, kako bi općina Milna konačno bila u stanju realizirati razvojne projekte uz sufinanciranje iz Europskih fondova.

Za ostalih 6 milijuna kuna izrađuje se Otplatni plan uz pregovore s vjerovnicima, te se računa kako će za najviše 3 do 4 godine Općine Milna biti u mogućnosti poslovati s pozitivnom nulom!

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.