Svečano otvorenjePreuređena ambulanta Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije u Milni svečano je otvorena 8. travnja 2016. godine. Vrpcu su zajednički presjekli Zlatko Ževrnja, splitsko-dalmatinski župan i Anamaria Rošin, općinska načelnica Općine Milna. Time su mještani, ali i gosti i turisti milnarskoga kraja, kako je potvrdio i dr. Dragomir Petric, ravnatelj Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije, dobili na raspolaganje oko 100 kvadrata suvremeno opremljenog prostora sa prostranom čekaonicom, sanitarnim prostorijama, liječničkom ordinacijom, prijemnom sobom te prostorijom za dijagnostiku a koja bi se, ovisno o potrebama, u buduće mogla preurediti i za zubarsku ordinaciju. U preuređenje ambulante, na koje se čekalo više od 50 godina, Splitsko-dalmatinska županija uložila je gotovo milijun kuna, dok je Općina Milna doprinjela hortikulturalnim uređenjem vrta.

Prigodom otvaranja ambulante, župan Ževrnja obišao je u pratnji općinske načelnice Rošin, Dječji vrtić Milna gdje su ga djeca dočekala prigodnim nastupom. Marija Ivanović, ravnateljica vrtića izvijestila ga je kako će vrtić od 1. lipnja ove godine uvesti 8-satni program rada te kako će se broj vrtićke djece, sa sadašnjih 23, na jesen povećati na 30 polaznika. S obzirom na iskazane potrebe, razmišlja se i o uvođenju programa jaslica a upravo se izrađuje i projekt rekonstrukcije i nadogradnje vrtićke zgrade, koji će se aplicirati za sufinanciranje na fond Europske unije.

Župan je, također, obišao i prostorije Centra za kulturu Milna, ispred kojih su ga dočekali predstavnici milnarskih udruga, Materinskog društva, Balunjera "Crvana", Sportskog društva i udruge mladih Pud Milne. Sandra Sumić, v.d. ravnateljica Centra, upoznala ga je s programima i planovima rada, među kojima je i osnivanje zavičajnog muzeja Općine Milna.

Nakon svečanosti otvaranja ambulante, u kojoj je sudjelovala milnarska klapa "Mrduja", za izaslanstvo Splitsko-dalmatinske županije i brojne novinare te domaće uzvanike i mještane, priređena je zakuska na štekatu konobe "Dupini" s morskim menijem i kolačima članica udruge Materinsko društvo.

(foto Hrvoje Gabrić)

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.