Dan pobjedeMilnu je, 26.10.2015. g. posjetio Zlatko Ževrnja, župan Splisko-dalmatinske županije zajedno s ostalim predstavnicima kandidacijske liste Domoljubne koalicije za X. izbornu jedinicu, na čelu s generalom Damirom Krstičevićem. U pratnji Anamarije Rošin, općinske načelnice i milnarskog liječnika dr. Mladena Bonačić-Sarga, obišli su radove na preuređenju prostora Ambulante Doma zdravlja, koje financira Splitsko-dalmatinska županija s pola milijuna kuna. Osim liječničke ordinacije i previjališta te novih sanitarnih prostorija, uređuje se i stomatološka ordinacija, a u planu je i hortikulturalno dotjerivanje dvorišta. Završetak radova očekuje se za mjesec dana. Župan Ževrnja s izaslanstvom posjetio je i prostore stana na gornjem podu zgrade, gdje je privremeno ambulanta smještena, a koji su također u planu za preuređenje u idućoj fazi.

Općinska načelnica Rošin upoznala je ugledne goste s projektom rekonstrukcije i adaptacije zgrade Dječjeg vrtića Milna s ciljem uvođenja desetosatnog predškolskog programa i jaslične grupe, ističući ga kao jednu od izrazitih javnih potreba Općine Milna i najvažnijih zadaća tekućeg razdoblja. "Niti jedan razvojni program nema osobitog smisla ako ne omogućimo mladim obiteljima standard sukladno njihovim potrebama i zaustavimo demografski pad našeg kraja" - istaknula je. Prostorom vrtića, inače najstarijeg na Braču, goste je provela Marija Ivanović, ravnateljica, koja ih je izvijestila kako je još prije 20 godina imao 45 djece, a ove godine ih je upisano 25. Župan Ževrnja kazao je kako će Županija, kojoj je primarna briga ravnomjeran razvoj cijeloga njezinog područja, poduprijeti projekt sufinanciranjem projektne dokumentacije koja je u izradi.

(Foto galerija; fotografije Hrvoje Gabrić)

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.