Brački pahaj je projekt organiziran od strane Grada Supetra, kojem su partneri na projektu Općine Postira, Pučišća, Selca, Bol, Nerežišća, Sutivan i Milna.

Koordinatori, voditelji i dionici na projektu su: Udruga Svijet kao cvijet, Aktiva Brač, Brački umjetnici i likovnjaci, Hrvatski zavod za zapošljavanje – ispostava Supetar, inovator Damir Remenar, magistar kiparstva Dragoslav Dragičević i modna dizajnerica Zorana Frkić.

Cilj projekta je temeljito izanalizirati sve potrebne temeljne resurse, ljudske, infrastrukturne za izgradnju Centra vune na otoku za odlaganje, skladištenje i pranje vune te izgradnju interpretativnog centra posvećenog Vuni u kojem će biti mala tvornica, galerijski, prodajni, edukacijski i izložbeni prostor.

Uz pomoć našeg Bračkog magistra kiparstva Dragoslava Dragičevića cilj je i razvijanje manifestacije ART S VUNOM sa željom da ista postane tradicija na otoku Braču. Likovne radionice prvenstveno su osmišljene kao edukativna platforma za mlade bračke likovnjake i umjetnike, i njihove prijatelje iz Hrvatske sa ciljem da se isti upoznaju sa vunom kao resursom te da s vunom izrađuju umjetnička djela, skulpture od vune koje bi prezentirali na manifestaciji ART S VUNOM za sada na Braču, a u budućnosti i šire. Manifestacija će biti šlag na kraju torte na kojoj će se isprezentirati svi daljni koraci i potrebne radnje da bi zajedničkim snagama ostvarili infrastrukturni dio projekta i da bi od Vune koja je trenutno otpad napravili vrhunski Brački brend.

Ovim putem vas pozivamo da sudjelujete na ovom projektu i budete dio organiziranih edukacija radionice o vuni i s vunom.

Prijave se vrše do 15.10.2015.

Poziv i upitnik za sudjelovanje se nalaze u prilogu.

Privitci:
Preuzmite ovu datoteku (Poziv Bracki pahaj.pdf)Poziv
Preuzmite ovu datoteku (UPITNIK ZA RAD VUNE.xls)Upitnik

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.