Dan pobjedeNa Dan pobjede, domovinske zahvalnosti i hrvatskih branitelja 5. kolovoza 2105. godine, općinska načelnica, Anamaria Rošin, zajedno sa svojom zamjenicom i općinskim vijećnicima te uzvanicima, obilježili su 20 godina velike pobjede Oluje polaganjem vijenca i paljenjem svijeća kod Središnjeg križa na groblju u Milni. Svečanost je započela hrvatskom himnom koju je otpjevala mlada Milnarka Katija Opačak te prigodnom molitvom milnarskog župnika don Ante Kusanovića. U svom kratkom obraćanju okupljenima, općinska načelnica je izrazila poštovanje i zahvalnost svima zaslužnima za slobodu i neovisnost Domovine - tadašnjem političkom vodstvu na čelu s prvim hrvatskim predsjednikom, dr. Franjom Tuđmanom te posebice hrvatskim braniteljima, od kojih su neki danas općinski vijećnici.

"Mnogima je, nažalost, bilo suđeno u tome podnijeti neusporedivo veće žrtve od nas i to se ne smije zaboraviti" – kazala je i podsjetila kako je Općina Milna također dala svoj obol u Domovinskom ratu, ne samo u ključnoj bitci u Splitskim vratima, već i junaštvom svojih domoljuba. Svi prisutni su odali počast Milnaraninu, Ivici Kuščeviću i Ložišćaninu dr. Jurici Ivku, poginulom u Oluji i čije ime nosi budući, novi trg u Ložišćima. Načelnica je svoj govor završila izrazivši nadu kako će i Milna uskoro imati mjesto i obilježje kao simboličan znak trajne zahvalnosti braniteljima u Domovinskom ratu, kao i želju da se u budućnosti Dan pobjede, domovinske zahvalnosti i hrvatskih branitelja slavi s više dostojanstva i žara jer će to značiti da smo uspjeli obnoviti ono iskreno zajedništvo od prije 20 godina.

"Upravo to zajedništvo, koje smo svi tada iskusili, treba nas svakodnevno iznova podučiti kako je to jedina formula da ne postustajemo u izgradnji društva kojem smo svi tada težili. Uvjerena sam kako će Općina Milna u tome biti svijetli primjer!" - poručila je.

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.