Svečana sjednicaU srijedu, 15. srpnja 2015. godine, uoči Dana Općine Milna i blagdana Gospe od Karmela, održana je, po prvi put, od kada je Općina Milna samostalna, svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Milna.

Započela je pozdravnom riječi Stipe Martinića, predsjednika Općinskog vijeća koji je izrazio dobrodošlicu svim vijećnicima i uzvanicima - Don Anti Kusanoviću, župniku Gospe od Blagovijesti, Don Ivanu Jurinu, Mladenu Bonačić-Sargu, liječniku Ambulante Doma zdravlja u Milni, Milki Restović, ravnateljici Osnovne škole Milna, Mariji Ivanović, ravnateljici Dječjeg vrtića Milna, Andreji Tomas, v.d. ravnatelja Centra za kulturu Milna i Ani Grassi, predstavnici Turističke zajednice Općine Milna.

Nakon himne, koju je povela Antonija Matković, zamjenica općinske načelnice i odavanja počasti, minutom šutnje, poginulim braniteljima u Domovinskom ratu, preminulim vijećnicima Općinskog vijeća Općine Milna te prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu, upriličen je blagoslov Općinskog vijeća i Općine Milna koji je dao don Ivan Jurin, milnarski svećenik-mladomisnik.

U prigodnom govoru, Anamarija Rošin, općinska načelnica, izrazila je svoj ponos i zahvalu svim vijećnicima što su jednoglasno podržali održavanje svečane sjednice, koja se, zbog otežanih financijskih prilika u Općini, održala ovaj put skromno, ali i uvjerenje kako će već iduća, dogodine, biti primjerenija i dostojnija Danu Općine. Kazala je i kako je to simbolična potvrda nastojanja nove vlasti prema lokalnoj zajednici, u vraćanju digniteta Općini Milna, samopoštovanja stanovnika svih njezinih naselja te, nadasve, kako je istakla, "samoprijegornog djelovanja svih nas koji smo izabrali služiti za opće dobro."

Općinska načelnica je poručila kako je cilj Općinu Milna dovesti do stanja u kojem će mlade obitelji ostajati u svom rodnom mjestu. U skladu s tim, u suradnji s Dječjim vrtićem Milna radi se na projektu uređenja zgrade dječjeg vrtića i produženja boravka djece u vrtiću, dok je s osnovnom školom dogovoren prostor za djelovanje udruga u cilju poticanja društvenih i sportskih aktivnosti, u čemu ključnu zadaću ima Centar za kulturu Milna, kao matična sredina za okupljanje i rad udruga svih profila. Uređenje ambulante u Milni kreće svakog trenutka, uz obećanje ravnatelja Doma zdravlja Splitsko-dalmatisnke županije da će radovi biti završeni najkasnije do Božića. Zajedno s načelnikom Općine Šolta i zamjenikom župana Splitsko-dalmatinske županije, dogovara se odlazak u Zagreb u Ministarstvo mora radi državne brzobrodske linije koja bi trebala doticati Milnu najkasnije od 1. siječnja 2016. godine.

Nakon čestitke općinske načelnice za Dan Općine i blagdan Gospe od Karmela, uslijedila je zdravica najstarijeg vijećnika po stažu, nazočnog na svečanoj sjednici, Nikše Hržića te skromni domjenak.

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.