Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU nastavlja izvođenje projekta "Hrvatski otočni proizvod" (HOP) u cilju poticanja razvoja otočne proizvodnje kroz prepoznatljivost i jačanje konkurentnosti otočnih proizvoda na tržištu.

Javni poziv za dodjelu oznake "Hrvatski otočni proizvod", objavljen je u javnim glasilima Slobodna Dalmacija te Novi list, kao i na web stranici Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU (www.mrrfeu.hr). Poziv je otvoren do 29. svibnja 2015. godine.

Za dodjelu oznake mogu kandidirati otočni proizvođači (uvjeti su navedeni u Javnom pozivu) koji već imaju neku od postojećih oznaka, ali je i ne moraju imati. Važno je da je proizvod nastao kao rezultat otočne tradicije, razvojno-istraživačkog rada, inovacije i invencije, a razina njegove kvalitete mora biti mjerljiva.

Procedura dodjele i korištenja oznake "Hrvatski otočni proizvod" je besplatna kako bi se otočne proizvođače dodatno potaknulo na širenje proizvodnog asortimana i njegovu kvalitetu.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti na sljedeće brojeve telefona:
01/ 63 91 919, 01/ 63 91 969, 01/ 64 47 481.

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.