Brački pahaj je projekt organiziran od strane Grada Supetra, kojem su partneri na projektu Općine Postira, Pučišća, Selca, Bol, Nerežišća, Sutivan i Milna.

Koordinatori, voditelji i dionici na projektu su: Udruga Svijet kao cvijet, Aktiva Brač, Brački umjetnici i likovnjaci, Hrvatski zavod za zapošljavanje – ispostava Supetar, inovator Damir Remenar, magistar kiparstva Dragoslav Dragičević i modna dizajnerica Zorana Frkić.

Cilj projekta je temeljito izanalizirati sve potrebne temeljne resurse, ljudske, infrastrukturne za izgradnju Centra vune na otoku za odlaganje, skladištenje i pranje vune te izgradnju interpretativnog centra posvećenog Vuni u kojem će biti mala tvornica, galerijski, prodajni, edukacijski i izložbeni prostor.

Uz pomoć našeg Bračkog magistra kiparstva Dragoslava Dragičevića cilj je i razvijanje manifestacije ART S VUNOM sa željom da ista postane tradicija na otoku Braču. Likovne radionice prvenstveno su osmišljene kao edukativna platforma za mlade bračke likovnjake i umjetnike, i njihove prijatelje iz Hrvatske sa ciljem da se isti upoznaju sa vunom kao resursom te da s vunom izrađuju umjetnička djela, skulpture od vune koje bi prezentirali na manifestaciji ART S VUNOM za sada na Braču, a u budućnosti i šire. Manifestacija će biti šlag na kraju torte na kojoj će se isprezentirati svi daljni koraci i potrebne radnje da bi zajedničkim snagama ostvarili infrastrukturni dio projekta i da bi od Vune koja je trenutno otpad napravili vrhunski Brački brend.

Ovim putem vas pozivamo da sudjelujete na ovom projektu i budete dio organiziranih edukacija radionice o vuni i s vunom.

Prijave se vrše do 15.10.2015.

Poziv i upitnik za sudjelovanje se nalaze u prilogu.

Privitci:
Preuzmite ovu datoteku (Poziv Bracki pahaj.pdf)Poziv
Preuzmite ovu datoteku (UPITNIK ZA RAD VUNE.xls)Upitnik